Logo Harap Alb continua
Razi tu razi Harap Alb...

De ce Harap Alb si nu Fat Frumos, Praslea sau Greuceanu? – Interviu Mihai Ionascu

Am publicat ieri un articol despre ”HARAP ALB CONTINUA”, o isprava la origina careia sta Mihai Ionascu(foto stanga). Ce nu stiti foarte multi este ca prima versiune a articolului avea niste greseli majore. Nu obisnuitele-mi gafe de gramatica sau litere infulecate pe nepusa masa. Nu!

Citisem pe diagonala, evident!, un articol despre acest proiect si dracu’ stie cum am dedus eu tot felul de (sa le spunem) neadevaruri. M-a corectat (aproape instant) echipa de proiect. Huh! (mi-am zis)

Si daca tot am intrat in contact cu echipa proiectului, mi-am facut “mea culpa”, mi-am turnat cenusa-n cap s-apoi m-am desteptat la mare iluminare. Buei, haidam sa va iau io la-ntrebari. Zis si facut!

Dar cum Mihai ie om sprinten la vorba-n taste, mi-a servit raspunsurile cat ai clipi, cu nota ca a-nceput cu urmatoarea mentiune:
Gabriel, la unele dintre intrebari nu-ti pot raspunde. Nu ca n-as vrea, ci nu pot :)

Gabriel Gorgan: De ce nu Fat Frumos, Praslea sau Greuceanu?
Mihai Ionascu: Cand am inceput proiectul am cautat povesti care sa fie in programa scolara. In mod misterios, Greuceanu, Praslea, etc NU mai sunt pe listele de lecturi obligatorii. Nici macar nu mai exista ca pe vremuri liste cu lecturi obligatorii. Nu ma intelege gresit. Inca se recomanda citirea lui Greuceanu, etc, dar sunt optionale si ramane la latitudinea profesorului ce alege. Harap Alb este SINGURUL care a supravietuit in toate scolile- se preda in clasa a 11 a de liceu – obligatoriu. Asa ca am inceput acolo. Unde o sa ajungem… numai viitorul poate spune.

Citeste restul interviului pe entertrainer.tv