Logo Harap Alb continua
Razi tu razi Harap Alb...

”Haiganu. Fluviul Șoaptelor”. Lectură publică de Ziua Cititului Împreună

 

Dacă sunteți în Sibiu pe 16 februarie, puteți sărbători Ziua Internațională a Cititului Împreună la Biblioteca Județeană ASTRA alături de Asociația Citim Împreună România (CIR) care propune lecturi publice din mai multe romane fantasy. Acțiunea se raliază unui eveniment global marcat de milioane de oameni în peste 100 de țări.

”Ne dorim ca ceea ce se va întâmpla în spațiile bibliotecii sibiene, să reprezinte un reper pentru toți cei care și-au făcut un obiectiv din promovarea cunoașterii prin poveste și cuvânt rostit cu rost. Totodată, vrem să demonstrăm că lectura este haioasă, atractivă, eficientă, atunci când vocea este folosită corect, adaptată cadrului și grupului de copii… ascultători, iar cartea aleasă se dovedește a fi oglinda fermecată”, se arată într-un comunicat publicat de AGERPRES.

Pentru eveniment, Biblioteca a pregătit 7 sesiuni speciale de lectură publică și un atelier practic pentru părinții și bunicii care doresc să-și îmbunătățească arta de a spune povești celor mici, după următorul program. Bibliotecarul Anca Vasilescu (trainer storytelling) va citi fragmente din ”Stăpânul Inelelor. Frăția Inelului” de JRR Tolkien, ”Incredibilul băiețel mâncător de cărți” de Oliver Jeffers, dar și din romanul ”Haiganu. Fluviul Șoaptelor” de Marian Coman.

În cadrul evenimentului va funcționa și un atelier destinat părinților și bunicilor, intitulat ”Arta de a spune povești. ”Principalul obiectiv al acestui speed-training este acela de a prezenta câteva tehnici de lectură, însoțite de o recomandare bibliografică, adică de o listă generoasă de titluri, al cărei conținut să fie în concordanță cu interesul celor mici. Pentru că, nu este ușor să citești unui copil, să-l ții locului doar rostidu-i cuvinte, în condițiile în care imaginea animată/statică a câștigat teren, alterând creativitatea și propria inițiativă! Lectura este o deprindere și modalitate de modelare în sens estetic a personalității, care, fie se transferă prin puterea propriului exemplu, fie se construiește pe îndelete”, se arată în comunicat.

Locurile fiind limitate, organizatorii fac un apel la cei interesați să facă rezervări la telefon 0269 210 551, între orele 8 – 16.